Brezilya Ziyaretçi Vizesi İşlemleri

Brezilya ziyaret vizesi işlemlerinde bulunacak olan vatandaşlarımız Brezilya ziyaret vizesinden yıl içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile muaftır. Türkiye ile Brezilya devleti arasında yapılan anlaşmalar gereği vatandaşlarımızı sadece Brezilya ziyaret vizesinden muaf olmazken aynı zamanda Brezilya turist vizesi, Brezilya ticari vizesinden de muaftır. Yeşil pasaport, diplomatik pasaport ve hususi pasaport sahibi vatandaşlarımızında Brezilya vizesi almalarına gerek bulunmazken Brezilya vizesi almalarına gerek görülmeyen sürenin 90 gün olduğuna dikkat edilmelidir.

Brezilya'da bulunan aile, akraba veya arkadaş ziyaretinde bulunacak olan vatandaşlarımızın Brezilya ziyaretçi vizesi almalarına gerek bulunmazken seyahatlerinde kullanacak oldukları pasaportların seyahat sonrası en az 6 geçerliliği olmalıdır.

Brezilya Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: istambul.itamaraty.gov.br